keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Ruokapostaus 2

Jauhelihakastike - tuo kamalan vaikea ruokalaji. No viikonloppuna sitten lapseni isälle näytin mitä tehdä ja miten tehdä. Tästä postauksesta ei tule kamalan pitkää eikä niin kamalasti kuviakaan ole.

 Sulatetaan pannulla margariinia ja öljyä. Tähän olen laittanut rainbown margariinia, joka soveltuu myös leivontaan. Lisäksi seassa rainbown oliiviöljyä. Erittäin hyvä valinta

Sulaneen rasvan ja öljyn sekaan laitetaan vehnäjauhoja. Sekoitellaan tasaiseksi tahnaksi. Pienennetään lämpöä ettei jauhot pala, mutta ottavat väriä. Jauhojen määrän saa jokainen päättää itse, myös lihan määrä vaikuttaa asiaan. Laitoin mukillisen vettä ja 400g lihaa.

 Jauhelihan ja vedenlaiton jälkeen sekoitellaan seos tasaiseksi kastikkeeksi. Öljyn ansiosta on vähemmän paakkuja. Tässä alkaa olla lopullinen jauhelihakastike, ripaus suolaa ja valmista tuli.
 Samaan aikaan meillä kiehuu muussiperunat vähässä vedessä.
 Jokainen tekee muussin millä tahansa vempaimella. Minä pikakokki kolmosella.
 Survotaan perunat, lisätään ripaus suolaa
 Maitoa, kermaa tai vettä. Itse käytin tänään maitoa, kun ei ole allergisia syömässä. Sen verran, ettei ole liian paksua eikä liian löysää. Tässä vaiheessa hyvä tarkistaa suolan määrä
 Veivataan niin, että on tasaista sosetta, eikä liisteriä :)
Tarjoillaan vielä vaikka salaatin kera :) Ja eikun syömään !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti